تاثیر آموزش فن بیان در سطح موفقیت

  • یکی از جنبه هایی که در پیشرفت شخصی مهم است یادگیری فن بیان و سخنرانی است. آموزش تقویت فن بیان و مهارت خوب صحبت کردن و آموزش سخنوری و به‌کارگیری تکنیک های بیان، موضوعی است که باید به صورت تخصصی و با صرف زمان و انرژی و پشتکار، پیگیری شود.

تعریف فن بیان

اگر بخواهیم یک تعریفی از فن بیان داشته باشیم باید بگوییم: توانایی صحبت کردن. فن بیان یعنی اینکه بتوانید از تمام اجزای ارتباطی خود استفاده کنید و بهترین پیام را به مخاطبان تان ارسال کنید و دقیقاً آنچه مورد نیازتان است را دریافت کنید. یا در تعریفی دیگر فن بیان یعنی اینکه بدانیم که متناسب با موقعیت و مخاطبمان صحبت کنیم.

آموزش فن بیان

برای هر شخصی با توجه به هدفش، متفاوت است. مثلاً نکات فن بیان و تمرین‌های تقویت فن بیان برای کسی که می‌خواهد خودش را برای یک دفاع دانشجویی آماده کند، با کسی که می‌خواهد مدرس، بازیگر تئاتر و سینما و یا سخنران سمینار آموزشی باشد، متفاوت است. هم‌چنین کسی که مهارت فن بیان را برای مذاکره یا گفتگو با مشتریان می‌خواهد، نیاز‌ها و دغدغه‌های متفاوتی خواهد داشت و تمرین‌های متفاوتی را هم باید به‌کار بگیرد.

در مبحث فوق موضوع گسترش دایره لغات بسیار توسط شما مورد پرسش قرار می گیرد در این راستا در ادامه آموزش به صورت مفصل به آموزش گسترش دایره لغات میپردازیم.

وقتی صحبت از سخنرانی می شود لزوما منظورمان صحبت مقابل یک جمع بزرگ نیست. صحبت در یک جلسه کوچک، مذاکره تلفنی و… هم می تواند یک سخنرانی محسوب شود.

آموزش سخنرانی و فن بیان غیر حضوری:

  • خوب صحبت کردن و رفع کم حرفی
  • تمرینات فن بیان
  • طراحی سخنرانی
  • عزت نفس و افزایش آن
  • داشتن صدایی پرانرژی و بلند ( تمرینات صداسازی)
  • زبان بدن

مخاطبین آموزش فن بیان و سخنرانی

خب یکسری از دوستان می گویند من نمی خواهم سخنران شوم. آیا یادگیری این مهارت ها برای من ضروری است؟ همین الان به افرادی که توانسته اند به موفقیت های بالایی در زندگی شان دست پیدا کنند، بیندیشید. ببیند که آیا در میان آن ها فردی هست که نتوانسته باشد با دیگران خوب ارتباط برقرار کند یا اینکه فن بیان خوبی نداشته باشد؟

اگر فروشنده هستید مهارت بیان باعث می شود که بهتر و بیشتر در مقوله فروش موفق باشید. اگر یک استاد دانشگاه هستید مهارت فن بیان به شما کمک می کند که ارتباط بهتری را با دانشجویان تان برقرار کنید. اگر جایگاه مدیریتی دارید مهارت فن بیان و سخنوری به شما کمک می کند که ارتباطات عالی با کارمندان یا همکاران خود ایجاد کنید. اگر خانم خانه دار هستید داشتن این مهارت کمک می کند که بتوانید ارتباط خوبی با اطرافیان تان برقرار کنید و…

بسیاری از همراهان عزیز سوالی که دارند در رابطه با همین موضوع است که ما چطور می توانیم در روابط عمومی اصولی در کسب و کار داشته باشیم و در شروع ارتباطات چه مواردی را در نظر داشته باشیم.

تمرین برای فن بیان خوب:

خب همین الان یک تمرین مهم برای شما خواهم گفت که بدون لحظه ای مکث می توانید انجام دهید. این تمرین، به تمرین خودکار معروف است. برای افرادی که هنگام صحبت کردن دهانشان خوب باز و بسته نمی شود این تمرین بسیار کمک می کند که صدای واضح و پرانرژی کسب کنند. زمانی که خودکار را بین دندان های خود قرار می دهید و بلند صحبت می کنید، اتفاقی که می افتد این است که اگر این تمرین زیاد انجام شود، چون به نوعی فک شما و اندام های کلامی تان بیشتر استفاده می شود، رفته رفته دهان شما موقع صحبت کردن کاملاً باز و بسته خواهد شد ( دقیقا مثل فردی که نرمش انجام می دهد بعد سراغ ورزش اصلی می رود).

ضرورت یادگیری فن بیان و سخنرانی

راز افرادی که در ارتباط برقرار کردن مهارت دارند، چه عاملی است؟ همه‌چیز به رساندن درست پیام مربوط است. داشتن بیان خوب دغدغه بسیاری از افراد است که دوست دارند مردم به حرف‌هایش گوش کرده و آنها را جدی بگیرند. یکی از کلیدهای موفقیت های بسیاری از افراد داشتن فن بیان است. با بسیاری از مدیران که صحبت کرده ام این جمله را از آن ها شنیده ام. همکاری می خواهیم که خوش سر و زبان باشد! ( این همون بیان خودمونه)

سخن استیو جابز در آموزش : نحوه ارائه هر چیز، اهمیت آن را مشخص می کند.

سه کلمه خطرناک در بحث یادگیری

۳ جمله خطر ناک در بحث آموزش فن بیان بگویم. این سه جمله عبارتند از: “این را می دانم “ … چرا می گوئیم خطرناک؟! خطرناک است چون وقتی مغز شما احساس کند که موضوعی را می دانید دیگر چیزی یاد نمی گیرد. همه ما، انسان های با استعدادی هستیم. اما همه ما لزوما رشد نمی کنیم. یک دلیلش این است که فکر می کنیم که می دانیم. اما چه زمانی ما موضوعی را به خوبی می دانیم، وقتی که به آن عمل می کنیم. یک زمانی اگر جایی دیدیم یا شنیدیم فکر می کنیم که می دانیم. پس لطفاً ذهن خودتان را آماده کنید برای این مطالب و هروقت این سه کلمه آمد به ذهنتان بگوئید: بسیار خب می دانم اما تا انتها ادامه خواهم داد تا اگر یک نکته هم به کارم بیاید آن را استفاده کنم.

یادگیری مهارت سخنرانی و بیان چه کمکی به ما می کند؟

می دانید که چقدر خانواده ام به ادامه تحصیل ما فرزندان در خانواده اصرار داشتند. همین اتفاق هم افتاد. اما آیا فقط دانش و تخصص کافی است؟ اگر من سرشار از دانش و تجربه باشم اما نتوانم به خوبی آن را انتقال دهم و یا به علت کمرویی حرفم را نزنم و بعد خودم را دائما سرزنش کنم آیا به مقصود و جایگاه به حق خودم خواهم رسید ؟

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


fa_IRPersian