بهترین تمرین سخنرانی چطوری هست؟

تمرین مقابل آینه

بهترین تمرین سخنرانی ، تمرینی ست که به ما خودآگاهی می دهد. به عنوان مثال تمرین کردن مقابل آینه، که ترجیحاً آینه قدی باشد بهتر است. مقابل آینه تماس چشمی با چشمان خود داشته باشید، حواستان به حالات چهره، حرکات دست، طرز ایستادن و… باشد. دقیقاً حالت سخنرانی بگیریم و حتی لباس رسمی بپوشید که همان حس فضای واقعی را بگیرید.

این تمرین باعث بالا رفتن اعتماد به نفس و رفع ایرادات شما می شود.

ضبط فایل صوتی

صدای خود را ضبط کنید و بعد آن را گوش کنید و ایرادات را بگیرید. فایل هایی که در تلگرام ارسال می کنید هم بررسی کنید. این کار را بارها انجام دهید .

سخنرانی بالاترین مهارت ارتباطی است. زمانی که قرار است برای مخاطبین صحبت کنید باید به موارد زیادی توجه کنید و از قبل بسیار تمرین کنید. تمرین کردن یک توصیه صریح برای ارائه اثربخش، صرف وقت به منظور کسب امادگی پیش از ارائه است. تقویت فن بیان با تمرین امکان پذیر است.

نانسی_دارت بیان میکند که قبل از ارائه سخنرانی در کنفرانس tedxeast سی وپنج ساعت تمرین کرد واز تصاویر کارمندانش برای شبیه سازی یک رویداد واقعی استفاده کرد.

۳۵ ساعت تمرین برای یک کنفرانس،آن هم فردی که خود در سخنوری مهارت کافی رو دارد!!!

بدان که کسب آمادگی زیاد، رویداد را قابل پیش بینی تر میکند و از سورپرایز شدن که ما را بی دفاع میکند جلوگیری میکند.

ضبط فایل ویدئویی

به عنوان مثال گوشی خود را بدهید به دوستان یا اعضای خانواده تان و از بخواهید که از شما فیلم بگیرند. تصور کنید که در جمع هستید حالت سخنرانی بگیرید و شروع به صحبت کنید. رفته رفته با انجام این تمرینات متوجه خواهید شد که چقدر تغییرات در شما به وجود آمده است ورفته رفته می توانید این ایرادات را پیدا و رفع کنید. در این تمرینات وقتی فایل های صوتی و تصویری قبلی را نگاه می کنید متوجه تغییرات مثبت می شوید.

از هر جمعی استفاده کنید

در جمع همکاران ، دوستان، خانواده و… شروع به صحبت کنید. اگر دفعات اول صحبتتان چنگی به دل نزد موردی ندارد دفعات بعدی حتماً ایرادات را رفع کنید. تمرین و تکرار زیاد باعث بهبود سخنرانی، زبان بدن، ارتباط چشمی و… در شما می شود. باور کنید که فن بیان وسخنرانی چیزی جز این تمرینات نیست.

از صمیم قلبتان و با اعتقاد صحبت کنید

مخاطبانتان هوشمند هستند. موضوع صحبت باید در راستای علاقه شما باشد. وقتی با شور و هیجان صحبت می کنید این حس به مخاطبان شما هم منقل می شود. برای تقویت فن بیان تان هیجان را وارد لحن صحبت تان کنید.

محتوا زیاد ندهید

از یک استادی شنیدم که می گفت ارائه سخنرانی بیشتر شبیه یک تئاتر باشد تا یک جلسه سخنرانی، نیل به یک هدف تاثیرگذار بهتر از بدست آوردن ده هدف کم عمق و بی تاثیر است. سعی کنید یک مطلب را تاثیرگذار مطرح کنید. برای این منظور ویدئوهای سایت Ted نمونه های گرانبهایی برای ارائه مفاهیم بزرگ در کمترین زمان می باشند.

اتصال با مخاطب

با مخاطب اتصال برقرار کنید. سعی کنید با توجه به نیاز مخاطب آن چیزی را بگویید که مخاطب هم اکنون به آن می اندیشد. یکی از بهترین اتصال دهنده ها پرسیدن سئوال است. شیوه هایی را پیدا کنید که مخاطب مطلب شما را بهتر درک کند.

مثال، داستان، ارائه های تصویری و یا ویدئویی و… در درک بیشتر مطلب موثر است.

درگیر کردن مخاطبین

با فعالیت های گروهی، پرسیدن سئوال و… مخاطب را در بحث درگیر کنید. منتظر زمان پرسش و پاسخ در انتهای جلسه نشوید. از همان ابتدا مخاطبان را در بحث شرکت دهید. از برخی بخواهید که درباره مشکلات و راه حل هایشان صحبت کنند.

محل سخنرانی را تجربه کنید

یک روز قبل در محل سخنرانی آماده شوید و همه چیز را تست و تجربه کنید. روی صندلی بنشینید و روی سن حرکت کنید، صدا را چک کنید. گاهی هنگام بررسی متوجه ایراداتی خواهید شد و آن را رفع خواهید کرد. مثلا در یک برنامه من نیم ساعت قبل از شروع همایش در حال چک کردن متوجه شدم که فیلم های برنامه صدایشان پخش نمی شود بعد از بررسی مسئول، متوجه خراب بودن کابل شدیم و متاسفانه بسیار دیر شده بود .

کنترل استرس سخنرانی

در ابتدای سخنرانی البته اگر حرفه ای نباشید نفس شما بالا نمی آید، دهانتان خشک می شود و… از همه بدتر آن است که خودتان متوجه می شوید که خدای من، من مضطرب هستم و دارم خراب می کنم! این استرس ممکنه باعث شود که شما تماس چشمی که اصل مهم در سخنرانی است را نادیده بگیرید. بیان خوب ، با دانش ما از زبان و نیز با آگاهی ما نسبت به آنچه که «بیانش میکنیم » ارتباطی تنگاتنگ دارد.

تقویت فن بیان با بهبود صدا 

اما چرا باید مهارت های صدایی شما در تجارت و کار مهم باشد؟ اگر دلیل سخنرانی های کاری فقط ارائه اطلاعات است، به جز اینکه فقط صدایتان باید به قدری رسا باشد که به گوش شنوندگان برسد، صدایتان دیگر چه اهمیتی می تواند داشته باشد؟ این تله ای است که خیلی از سخنوران تجاری در آن می افتند. صدا، تاثیر شگرفی بر رفتار و میزان پذیرش شنوندگان نسبت به پیام شما دارد. چقدر شده با افرادی صحبت کنید که صدای آنها باعث شده که شما جذب صحبت هایشان شوید و یا درواقع اینکه یاد بگیرید گرم تر حرف بزنید، قوی ترین ابزار دنیا برای متفاعد کردن مخاطبین را در اختیارتان قرار می دهد.

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


fa_IRPersian